précis

Doli nga shtypi libri “Dhuna serbe në Opojë 1912-1999” nga autori Bedri Halimi

Ka dalur nga shtypi libri “Dhuna serbe në Opojë 1912-1999” nga autori Bedri Halimi.

Libri është botuar nga Shoqata Kulturore Ymer Prizreni (SHKYP).

Paraqet dhunën serbe të ushtruar që na viti 1912 ndaj të shpërngulurve, të vrarëve, të burgosurve dhe të ndjekurve nga Serbia në të gjitha periudhat historike që nga 1912 3 deri më 1999.

Gjithashtu, libri “Dhuna serbe në Opojë 1912-1999” paraqet dëmët në detaje të luftës së fundit në Kosovë për këtë trevë.