précis

‘Bukuroshja e fjetur’: Shpella që gjendet nën malet e Alpeve Shqiptare, e gjatë mbi 2 kilometra

Fshati Radac në komunën e Pejës është njëri ndër fshatrat me pamje më të bukura në Kosovë.

E pikërisht atje në malet e ‘Alpeve Shqiptare’, nën to ekziston një atraksion shumë interesant. Aty gjendet shpella magjike e njohur si ‘Bukuroshja e fjetur’.

Kjo shpellë është një vend që vizitohet shumë nga vizitorët dhe në verë sjellë shumë freski për ta. Afër kësaj shpelle buron edhe lumi i Drinit të Bardhë, ku më pas edhe derdhet në formë të ujëvarës dhe jep një pamje madhështore.

Ndërkaq sipas hulumtimeve thuhet që shpella është e gjatë 2100 metra, mirëpo ende nuk dihet shifra e saktë.

Shikoni më poshtë fotografitë e mrekullueshme që vijnë nga kjo shpellë.


SHIKO EDHE: Si do të duket jeta pas COVID-19?