Op/Ed

Vetëm gëzimi i nxënësve ia kthen hijeshinë shkollës që i ka humbur shkëlqimi

Nga Fitim UkaNesër fillon edhe një vit i ri shkollor,

Vetëm gëzimi i nxënësve ia kthen hijeshinë shkollës, që i ka humbur shkëlqimi.

Një mësues/e do të mirëpres në klasë të parë disa fëmijë që e kanë pritur me padurim këtë ditë, që ushqejnë ëndrra, janë plot kurreshtje, i dërgon në qiell një lavdatë a notë e shkëlqyeshme nga mësuesi/ja. Do të “vdisja” për të ripërjetuar atë ndjesi.

Të tjerët që po rriten, rikthehen në shkollë si adoleshent, me gëzimin që ritakojnë shokët e shoqet. Janë sa kurioz aq edhe konfuz. Disa me më shumë përtesë për detyrat që i presin dhe mërzinë që ndahen nga lojërat elektronike, e disa me dëshirën që të sfidohen akoma.


Maturantët, fillojnë klasën e fundit, atë që me të përfunduar, iu mundëson t’i nënshtrohen një testi mature, që sjell ankth dhe që iu “determinon të ardhmen”. Dhe, kur të dalin rezultatet, do të befasohen sa shumë (pak) kanë nxënë për 3 vjet shkollim të mesëm.

Përzierje e jashtëzakonshme ndjenjash, emocionesh, mendimesh, pritjesh e planesh.
Shijojeni çdo minut të asaj që njihet si periudha e artë e jetës.

Deri atëherë kur shkolla të jetë një ambient i sigurt, që stimulon njohjen, mendimin kritik, kreativitetin, kërkimin, pasionin për leximin, etj. etj. na mbetet të ëndërrojmë dhe të iu urojmë, por edhe kërkojmë pak durim.

Mbase, e mira vonon, por vie gjithsesi.

Gëzuar 1 shtatorin.