Op/Ed

Shamia mbi kokën e një vajze nën 18 vjeçe është thjesht dhunë direkte mbi të drejten e asaj vajze për te qenë femijë

Nga Nezir Kraki

Shamia mbi koken e nje vajze nen 18 vjeçe eshte thjesht dhune direkte mbi te drejten e asaj vajze per te qene femijë. Eshte perde e zeze mbi dritaren nga e cila enderrohet dhe imagjinohet e ardhmja. Ajo dritare NUK DUHET te mbulohet.

Femijet kane nevoje per edukim e shkollim pa ASNJE ngarkese metafizike dhe çdo pretendim se nje femije eshte i pavarur ne vendimet qe merr eshte utopik dhe i pabaze.

Shteti e shoqeria e kane detyrim qe, para çdo lirie tjeter, personave nen moshen 18 vjeç tua garantojne te drejten per te qene femijë sikurse e kane detyrim t’u kerkojne prinderve qe ajo e drejte te mos cenohet.

P.s. Shikojeni videon per me shume sqarim e na kurseni nga komentet jasht kontekstit strikt te ketij reagimi. Liria e femijeve me qene femije para se me qene besimtarë, kjo eshte tema.

(Shkrimi është marr nga profili i profesorit Nezir Kraki, pa ndërhyrje nga redaksia.) / KultPlus.com