Op/Ed

“Ju akuzoj, se bashkë me programet tuaja jeni përgjegjësit kryesorë të kalbjes kulturore të vendit tonë”

Nga Marco Galice

Barbara D ‘ Urso, Maria De Filipi, Alfonso Signorini, Alesia Marcuzzi dhe gjithë anën e bolgisë suaj të brendshme…

Ju akuzoj.

Ju akuzoj, se jeni ndër përgjegjësit kryesorë të kalbjes kulturore të vendit tonë, ngritjes sociale, korrupsionit dhe korrupsionit moral, destabilizimit mendor të gjeneratave të reja, varfërimit etik të të rinjve tanë, shtrembërimit arsimor të fëmijëve tanë.

Ju me televizionin tuaj te plehrave, programet tuaja te plehrave, shfaqjet tuaja pseudo artifakte, fallco, mashtruse, te vogla, keni kontribuar ne doren e pare dhe te paskrupullt ne dekadentizmin e mijevjecarit te trete qe kjo kohe fatkeqesisht nuk sjell me vete asnje vlere, por vetem asgje kozmike …

Ju jeni bashkëpunëtorë dhe promovues të vetëdijshëm të këtij procesi mediatik pervers, që përfshinte bindjen e një vetërealizimi bazuar ekskluzivisht në pamjen, famën, suksesin dhe bukurinë, kërkimin e vazhdueshëm të duartrokitjeve, miratimin e audiencës, ndërtimin e asaj që duan të tjerët dhe jo çfarë jemi ne.

Ju keni reklamuar vrazhdësinë, injorancën, varfërinë morale dhe kulturore si rol model dhe njohje sociale, sepse programet tuaja mjaftojnë me pëlqimin tuaj të njerëzve të vrazhdë, injorantë dhe të vrazhdë. Ju keni marre fame dhe jeni transformuar ne modele per te imituar njerez qe nuk kane vlera, nuk kane kulture, nuk kane trashesi morale.

Ju përfaqësoni poshtërimin e maturantëve, mortifikimin e atyre qe studiojnë, atyre që investojnë kohë dhe burime në kulturë, atyre që janë të irrituar dhe braktisin përfundimisht Italinë, sepse vëmendja është per teatrot e programeve tuaja.

Unë flas si mësues.

Ju akuzoj, ju jeni përgjegjës për gjithë këtë.

Shpresoj në fundin tuaj profesional dhe në zhdukjen tuaj mediatike, sepse vetëm këto mund të jenë penalitetet e duhura për dëmin e pariparueshëm që i keni shkaktuar vendit.

*Letra e përmbledhur e shkruar nga një mësues, që po bën xhiron e rrjetit


SHIKO EDHE: 10 teknologjitë e lashta për të cilat shkenca ende nuk ka përgjigje