Op/Ed

‘A keni motra ju që thoni ‘shuj moj, vet e ke meritu’ ?

Nga Entela Sahiti

Në një shoqëri si e jona është vështirë edhe të mbrohesh. Veç masakrës sek,suale dhe asaj psikologjike nga kryerësit e veprave, cikat dhe gratë tona duhet te merren edhe me komentet e njerëzve te pafytyrë. Në një rast ku ndodhen 3 arres,time dhe ku po i njëjti rast është nën hetime, lartë e poshtë “met t’nime” ka nga ata që e paragjykojnë vajzën, e kryqëzojnë vajzën “shuj moj kuder se vet ta ka kajt”.

Njerëzit e tillë në konakun e tyre kanë vajza, nëse jo bija të tyre, motra, vajza hallash, vajza tezesh, vete teze por edhe nëna kanë. Sa të pafytyrë jemi si shoqëri? Në vend të mbështetjes ne çohemi dhe i sul,mojmë, çohemi e sul,mojmë që ka pasur dy aborte, e dhimbje të tmerrshme ka duruar. Me të vërtet, goja lëshon fjalë edhe pa menduar, por duhet frikësuar mos një mallkim i tillë mund të të prek në familjen tënde.

????????????????????????????????????

Më e rënda është kur paragjykimi bëhet punë e kryer, (ajo mendoi që po martohet me profesorin, qe edhe një fakt më shumë që ajo është q*** me vetë dëshirë) TURP! Ajo çfarë ta bën rrethi nuk ta bën askush.

Ne ende jemi në tranzicion, ne ende sek,sin nuk e përmendim para familjes, e çfarë po mendoni se ajo nënë që nxori nga goja fjalët se “Çika u mashtrua se profesori i premtoi martesë” , kanë qenë të qejfit? O, jo more Jo.. Ky “premtim” dhe kjo “martesë” do të të ua ruante moralin familjes.

E derisa ato vajza që përjetojnë presion sistematik, e të gjitha të zezat e shoqërisë e nuk flasin, është vetëm për fajin e juaj, për fajin e HALLKUT që nuk i lanë t’i çelin sytë kurrë!!


SHIKO EDHE: Mësoni si bëhet testi i COVID-19?