Lajme

Xhabir Hamiti: Nuk ndodhi rituali i prerjes së kurbanëve, ndodhi masakër ndaj shtazëve

Profesori i Studimeve Islame, Xhabir Hamiti, ka reaguar ndaj mënyrës së therjes së kafshëve, rit islam që bëhet në prag të festës së Kurban Bajramit.

Hamiti nëpërmjet fotografive të publikuara në rrjetin social Facebook, i ka quajtur këto masakra të kafshëve dhe jo kurban.

Ai me këtë rast ka thënë se këto janë pamje të turpshme dhe larg çdo etike njerëzore dhe fetare.

Ndër të tjera profesori i Studimeve Islame uroj që këto pamje të mos përsëritën edhe në të ardhmen.


SHIKO EDHE: Mësoni si bëhet testi i COVID-19?