Lajme

Vjen një lajm i madh nga Gjermania për vaksinën kundër COVID-19

Instituti Paul Ehrlich (PEI), i cili është përgjegjës për aprovimin e vaksinave në Gjermani, jep shpresë për një disponueshmëri relativisht të shpejtë të një vaksine korona.

“Besimi është i lartë, siç kemi parë javët e fundit që kemi parë rezultate nga studimet fillestare klinike që tregojnë se disa vaksina mund të shkaktojnë një përgjigje specifike imune të njeriut ndaj koronavirus 2”, tha Presidenti i PEI Klaus Cichutek të Dielën në mbrëmje në ZDF- “revista heute”. “Ky është një lajm shumë i mirë”.

Ka 140 deri 150 projekte vaksinash në këtë fushë në të gjithë botën. “Ne kemi ekzekutuar tashmë 26 prova klinike, dhe 6 prej këtyre provave klinike janë tashmë në një fazë ku statistikisht të dhëna sigurie dhe efikasiteti janë duke u mbledhur nga njerëzit”, tha Cichutek.

Të ashtuquajturat studime të fazës III kontrollojnë nëse një vaksinë në të vërtetë mbron nga infeksioni./epokaere/


SHIKO VIDEON