Lajme

Vendimi i Gjykatës Kushtetuese është jashtëzakonisht profesional

Ish- kryetari i Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani e ka komentuar vendimin e Kushtetueses, e cila e shpalli jo kushtetues vendimin e Qeverisë Kurti.Hasani ka theksuar se vendimi i Gjykatës Kushtetuese është jashtëzakonisht profesional.

“Unë që në fillim kam theksuar se ky vendim është jo kushtetues. Prandaj, vendimi i sotëm është jashtëzakonisht profesional”, tha ai në një intervistë,

Sipas Hasanit disa herë Gjykatë Kushtetuese ka anuluar ligje dhe kjo nuk është hera e parë.

Ai tha se as Qeveria e as Kuvendi nuk e shkelin Kushtetutën, por sipas tij vendimet e këtyre dy organeve mund të rrëzohen nga ana e Gjykatës Kushtetuese.“Vendimi është profesional, ka tregu që vendimi i Qeverisë është në kundërshtim me Kushtetutën. Gjykata nuk e ka anulu vendimin. Sikur ta kishte anulu, do të kishte efekt retroaktiv”, tha ai.