Lajme

Ushtrisë së Kosovës po i shtohet një mekanizëm i ri

Forca e Sigurisë së Kosovës, tashmë ka mandat ushtarak. Por, pjesëtarët e Ushtrisë së Kosovës, ende nuk e kanë një organ që do t’i mbrojë të drejtat e tyre.

E për të bërë këtë gjë, Ligji për shërbim në Forcën e Sigurisë, ka paraparë themelimin e një mekanizmi të veçantë, raporton T7.

Ndërkohë, tani Komisioni për Punë të Brendshme, Siguri dhe Mbikëqyrej të FSK-së, tani ka nis hartimin e bazës ligjore, për të themeluar një mekanizëm të tillë.

Haxhi Shala, kreu i Komsionit, tregon se nga ku është marrë ky model.

Ndërkohë, rolin e këtij mekanizmi brenda ushtrisë, e shpjegon ish komandanti i FSK-së, Gjenerali Kadri Kastrati.

Megjithatë, Kastrati e sheh si të panevojshëm krijimin e këtij organi.

Në fund, Kastrati thotë se këtë rol mund ta kryej edhe ombduspersoni në Kosovë, dhe se brenda FSK-së janë zyrat ligjore që i mbrojnë të drejtat e personelit.