Lajme

Ushtria amerikane do të testojë armën me lazer 50 kilovat që mund të djegë aeroplanët dhe raketat

Një lazer aq i fuqishëm që mund të shkrijë dronët, helikopterët, aeroplanët dhe raketat e armikut që vijnë, duhet të testohet nga Ushtria Amerikane.

Në një ‘lazer-off’ të planifikuar nga një raport i fundit, arma lazer 50-kilovatësh do të instalohet në katër automjete Stryker dhe do të testohet në ‘shënjestra’ si pjesë e misionit Maneuver-Range Range Defense Defense (M-SHORAD), përcjell Ballkani.info.

Arma vdekjeprurëse lazer ka qenë në zhvillim për rreth gjashtë dekada, megjithatë Ushtria Amerikane më në fund po planifikon të vendosë që të parët t’a testojnë dhe të jetë i gatshëm për luftime në vitin 2022.

Duke përdorur energji të mjaftueshme për të fuqizuar disa shtëpi, lazeri shpresohet të sigurojë mbrojtje shtesë nga kërcënimet ajrore për automjetet e blinduara në tokë.

Ushtria amerikane ka shpenzuar qindra miliarda duke u përpjekur të ndërtojë një stil sikurse filmi imagjinar “Luftrave të Yjeve”, ‘Death Ray’, por planet duket se tashmë i kanë gati.

Nuk dihet se ku ose kur ka të ngjarë të testohen lazerët, vetëm se ato janë planifikuar për t’u vendosur në tre vitet e ardhshme.

Në maj të vitit 2019, Ushtria miratoi një strategji të re për të përshpejtuar prototipimin e shpejtë dhe fushimin e një larmie armësh energjie të drejtuara për të mundësuar modernizimin e Ushtrisë.

Ata kanë porositur dy prototipe komerciale nga kompanitë konkurruese Northrop Grumman dhe Raytheon me koston e 203 milion dollarë – dhe u kanë dhënë atyre deri në gushtin e ardhshëm për të përfunduar prototipet.

Mary J. Miller, zv / sekretari i Ushtrisë për Kërkim dhe Teknologji, tha që programet do të testohen gjerësisht pasi Ushtria dëshiron të kuptojë “aftësitë e plota” të lazerëve përpara se t’i ofrojmë një Ushtari “. /Ballkani.info/


SHIKO VIDEON