Lajme

Trump i shpëton shkarkimit, lirohet nga akuzat për abuzim të pushtetit

Senati amerikan ka votuar që të mos e fajësojë presidentin e SHBA’së, Donald Trump, për artikullin e parë të procesit të shkarkimit(impeachment) për abuzimin e pushtetit, duke e refuzuar argumentin e demokratëve që ai ka abuzuar me pozitën e tij.

48 senatorë votuan për fajësinë e Trump, ndërsa për të shpallur të fajshëm presidentin është dashur të jenë 67 vota.

“Në këtë artikull të impeachment, 48 senatorë kanë shpallur të fajshëm Donald John Trump, presidentin e SHBA’së. Pesëdhjetë e dy senatorë e kanë shpallur të pafajshëm, dhe kështu Senati cilëson se presidenti Trump nuk është i fajshëm për artikullin e parë: abuzimin e pushtetit”, Shefi i Drejtësisë, John Roberts deklaron.

Trump akuzohet se abuzoi me pushtetin, kur kërkoi nga Ukraina që të gjykojë në çështje të brendshme. Ai është presidenti i tretë në histori të SHBA’së që përballet me mundësinë e shkarkimit, ndërsa i pari në kohë të fushatës.

SHIKO EDHE: Si do të duket jeta pas COVID-19?