Lajme

Thaçi mbërrin në Kosovë

Presidenti Hashim Thaçi tashmë ka arritur në Kosovë. Ai është pritur në pikën kufitare në Morinë nga mijëra qytetarë nën thirrjet UÇK – UÇK.

Organizatat e dala nga lufta Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe mijëra qytetarë takuan në pikën kufitare Kosovë-Shqipëri në Morinë presidentin Hashim Thaçi i cili u rikthye nga Haga nëpërmjet aeroportit ‘Nënë Tereza’ në Tiranë.

Në një moment presidenti Thaçi ka dalë nga makina dhe ka përshëndetur turmën e madhe të njerëzve.

Thaçi u kthye nga Haga ku u intervistua nga Dhomat Speciale. Muajin e kaluar Zyra e Prokurorit të Specializuar, ka njoftuar se më 24 prill u ka dërguar Dhomave të Specializuara të Kosovës, me seli në Hagë, një aktakuzë me dhjetë pika për shqyrtim, në të cilën presidenti Thaçi, kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli dhe të tjerë, akuzohen për një sërë krimesh kundër njerëzimit dhe krimesh lufte ndër të cilat, vrasje e paligjshme, zhdukje e detyruar e personave, përndjekje dhe tortura.

Ende nuk është e qartë se kush bën pjesë në grupin e “të tjerëve”, siç i ka cilësuar Zyra e Prokurorit.


SHIKO EDHE: Mësoni si bëhet testi i COVID-19?