Lajme

Syla-Gjinovcit: Ti po m’shtin mu me besu që Haki Abazi ka me ma çkap shtetin a?

Një debat rreth kapjes dhe çkapjes së shtetit ndodhi mes aktivistit Rron Gjinvoci dhe gazetarit Valon Syla, i cili i thoshte Gjinovcit se tri shtyllat e shoqërisë në Kosovë nuk janë të kapura.

Unë po e kuptoj kritikën e Rronit edhe të gjeneratës së tij që e sheh gjithçka si kapje të shtetit. Unë nuk jam përfaqësues i kapjes së shtetit, në esencë unë mendoj që shteti është jokompetent, është i pazotë dhe nuk i kryen punët e veta shpeshherë, sidomos në pjesën e drejtësisë. Por kjo nuk do të thotë që është i kapur.

Tri shtyllat e shoqërisë sonë nuk janë të kapura”, i thotë Syla-Gjinovcit.

“Ti pom shtin mu me besu që Haki Abazi ka me ma çkap mu shtetin, ti pom shtin mu me besu që Albulena Haxhiu kur vjen në Ministrinë e Drejtësisë te na ka mu bo Kombet e Bashkume ktu dhe paqja që thotë Agim Bahtiri mbi Ibër me një pëllumb. Se edhe ti e lëshojshe një pëllumb në protestat paqësore”, vazhdon Syla.

SHIKO EDHE: Si do të duket jeta pas COVID-19?