Lajme

Sherifi: Paga minimale duhet të rritet çdo vit

Shefi i Grupit Parlamentar të Nismës Socialdemokrate, Bilall Sherifi, deklaroi sot në Kuvendin e Kosovës se paga minimale është dashur të rritej deri tani, dhe publiku duhet ta di pse nuk ka ndodhur kjo rritje.Në seancën e Kuvendit ku në interpelancë është kryeministri Ramush Haradinaj, dhe po diskutohet për pagën minimale, Sherifi tha se nuk ka logjikë të diskriminohen punëtorët për shkak të moshës, derisa kryejnë të njëjtën punë.

Sherifi: Mos të lejohen abuzime siç është bojkotimi i këshillit ekonomik social

“Në ligj duhet të futet një automatizëm, të mos u lihet mundësive abuzive siç janë bojkotimi i këshillit ekonomik social sepse e dimë që një kohë është bojkotuar nga akterë të ndryshëm, të cilët kanë konsideruar se mund t’u preken interesat e tyre, por duhet të vendoset një nen ku me automatizëm rritet paga minimale që do të thotë me rritjen e shpenzimeve të kostos së jetesës, me inflacion apo të përdoret një çelës, kolegët ekonomisë, Avdullah Hoti, Safetja, e dimë më mirë si mund të gjendet një metodë përmes së cilës rregullohet kjo çështje me automatizëm”, tha ai.

Sipas tij, kjo çështje duhet të rregullohet sa më shpejt. Ai tha se paga minimale duhet të rritet çdo fillimvit.Ndryshe, paga minimale në Kosovë nuk është rritur që nga viti 2011.