Lajme

Shefi i OBSH’së jep edhe një lajm të mirë për Covid-19

Pandemia Covid-19 nuk ka të ngjarë të përfundojë së shpejti, parashikoi shefi i Organizatës Botërore të Shëndetit (WHO), duke thënë se ai shpresonte që ajo të përfundonte brenda dy vitesh.

“Nisur nga zhvillimet e teknologjisë moderne, pandemia Covid-19 ka të ngjarë të përfundojë më shpejt sesa shpërthimi vdekjeprurës i gripit spanjoll” – tha shefi i OBSH-së, Tedros Adhanom Ghebreyesus, gjatë një konference për shtyp në Gjenevë të premten.

Sidoqoftë, bota është bërë dukshëm më globale që nga ajo kohë, gjë që i jep koronavirusit ‘një shans më të mirë përhapjeje’, vuri në dukje ai.

“Në të njëjtën kohë, ne gjithashtu kemi teknologjinë për ta ndaluar atë dhe njohuri për ta ndaluar atë. Ne kemi disavantazhin e globalizimit, afërsisë dhe lidhjes, por avantazhin e teknologjisë më të mirë. Pra, shpresojmë ta përfundojmë këtë pandemi në më pak se dy vjet.” – shtoi ai.