Lajme

Shabani: Liberalizimi dhe krijimi i mundësive për punë jashtë është më e mira që i ka ndodhë Kosovës

Gazetari dhe analisti Zekrija Shabani, në emisionin CONTEXT në ATV, tha liberalizimi i vizave dhe krijimi i mundësive për punë jashtë Kosovës, është gjëja më e mirë që ka mundur me i ndodh Kosovës, sa do që kjo duket e frikshme tash për tash.

“Është dëmtuar më së shumti sektori që kërkojnë më së shumti punëtorë, në ndërtimtari kryesisht, por është njëfarë sinjali që në sektorët tjerë janë prekë shumë ma shumë. Nga Kosova nuk po ikin ata që kanë nevojë për bukë, por po ikin ata njerëz që përpos pagës, po kërkojnë një trajtim të dinjitetshëm, kërkojnë një diçka shumë më të mirë që nuk e kanë gjetë te biznesi këtu, ose nuk e kanë gjet te tregu i punës në përgjithësi”, tha Shabani.

LEXO EDHE:  Radojiçiqi sot do t’i drejtohet publikut, letrën ia lexon avokati i tij

Ai tha se mendon që shumica e qytetarëve duhet me dal me e pa çka është Evropa, në mënyrë që me u përgatitë bizneset tona për shërbime më cilësore dhe trajtim më të dinjitetshëm të punëtorëve.

“Në fillim, unë besoj se bizneset, ato që janë tamon biznese, kanë nisur përgatitjet qysh më herët, sepse ata janë shumë serioz dhe e kanë mendjen me vepru në Kosovë. Por, ne duke e pasur parasysh strukturën e bizneseve tona që shumica janë mikro dhe biznese të vogla, pra janë biznese të hapura prej hallegjinjëve, njerëzve që nuk kanë mundur me e gjetë veten askund dhe janë munduar me e hapë një biznes të vogël ose diçka për me mbijetua përkohësisht deri sa ta gjejnë një alternativë tjetër, këta kanë me i ristrukturu, kanë me e krijua një treg tjetër në Kosovë që ka me mbijetu më i forti që është ekonomi e tregut tek e fundit dhe biznesi ka me pagu shumë më mirë punëtorët që mbesin këtu, kanë me ofru shërbime shumë më cilësore për shkak se një qytetar që del dhe e merr një shërbim cilësor në ndonjë vend evropian, një punëtor që del edhe e sheh si punohet atje, ka me e kërkua një pagë më të mirë këtu”, tha Shabani. /atvlive.tv

LEXO EDHE:  Radoiçiq pranon se ka qenë në Banjskë më 24 shtator dhe se ka bërë të gjitha përgatitjet logjistike