Lajme

Sa janë të menaxhueshme numri i rasteve të reja?

Mikrobiologu Lul Raka. në emisionin DPT te Fidani, ka thënë se numri i rasteve të reja që po konfirmohen nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike, janë raste të që menaxhohen pa problem.

“Rastet e reja janë të menaxhueshme, situata është e menaxhueshme, kërkojmë kudjes. Kemi respiratorë më shumë se që kemi pasur para tre muajve”, është shprehur Raka.

Tutje, Raka tha se është konfirmuar se ai që kollitet dhe tështinë e bartë virusin.

“Është konfirmuar se personi që kollitet, teshtinë dhe ka temperaturë e bartë virusin”, thotë Raka.

“Këtë e ka konfirmuar CBC. Është një institucion më presitigjiozi në botë. Kjo për shkak të fondeve që ka. Në SHBA ka shumë raste. 25% janë persona që kanë qenë asimptomatik. Në atë moment SHBA e shpalli njoftimin që duhet të barten masat shtesë. Masat shtesë janë mburojat e ftyrës”, shtoi Raka.