Lajme

Rrëfimi prekës i ushtarit italian që drejtonte kamionët me arkivolet e të vdekurve me koronavirus

Tomaso Chessa, një ushtar italian që drejton një nga kamionët që transporton viktimat e CoVid ka ndarë një deklaratë të shkurtër në rrjetet sociale për këtë situatë të dhimbshme.

“Këto arkivole janë pjesë e imja, unë e vendos shpirtin tim në to: një ditë do të doja të takoja të afërmit e atyre të ndjerëve – shkruan ai në një postim të gjatë në Facebook. – Por njerëzit ende nuk e kuptojnë, e thjeshtë të thuash se këtu nuk jemi në Bergamo ”.

“Faza e parë … çfarë mund të them? Ndoshta njerëzit nuk e kuptojnë, ata nuk kanë pasur kohë ta perceptojnë realitetin. Unë po ju tregoj eksperiencën time”.

Kështu fillon letra e hapur e 42 vjeçarit, nga Sassari, që tregon punën e tij duke ngarë një kamion të Ushtrisë, të përdorur për të transportuar viktimat e koronavirusit të Bergamos.

Duke punuar në regjimentin mbështetës taktik dhe logjistik të Solbiate Olona (Varese), Chessa ritregon mendimet që shoqëruan “udhëtimin e fundit” të atyre “shoqëruesve të udhëtimit”.

“Të drejtosh një kamion, në një ditë të zakonshme ku mendimi të largon nga jeta juaj e përditshme – ai shkruan. – Ju vozitni, bisedoni me kolegun në anën e kundërt të kabinës, por për një çast heshtja ju prish rutinën tuaj, mendimi juaj mbështetet mbi ta, ju e kuptoni se brenda atij kamioni nuk jemi dy, por shtatë … pesë prej të cilave përballen me udhëtimin e tyre të fundit … dhe po …. i fundit “, përmbyll ai.