Lajme

Reduktimet e energjisë në Kosovë, Ambasada e ShBA-ve kërkon punëtor për gjenerator

Reduktimet e energisë elektrike që kanë filluar qysh në mesin e gushtit, si duket kanë shërbyer si alarm i rëndësishëm për Ambasadën Amerikane në Kosovë. Për këtë arsye, Ambasada ka hapur një konkurs jo të zakonshëm në këtë institucion: Mbikëqyrësi i Mirëmbajtjes së Gjeneratorit.

Sipas njoftimit për hapje të konkursit në faqen e Ambasadës ai ose ajo që merr këtë pozitë do të ketë një pagë vjetore prej 17 mijë e 471 eurove. Detyrat e tij ose saj, normalisht do të jetë që të mbikqyrë dhe të mirëmbajë gjeneratorin sa herë të ketë reduktime të energjisë elektrike.

“Orari i punës për këtë pozicion është: Me kohë të plotë (40 orë në javë). Data e fillimit: Kandidati/ja duhet të jetë në gjendje të fillojë punën brenda një periudhe të arsyeshme kohore (XX javë) nga marrja e autorizimit të agjencisë dhe/ose lejeve/certifikimeve ose kandidatura e tyre mund të përfundojë”, thuhet në përshkrimin e vendit të punës. Konkursi do të jetë i hapur deri me 27 gusht.

KEDS ka njoftuar që gati 5 ditë se ka filluar reduktimet e energjisë elektrike duke ngritur alaramin për një dimër të vështirë. Nacionale ka raportuar në një seri shkrimesh mbi krizën energjetike.