E mërkurë, 27 Maj, 2020
Lajme

Redi Sehu: Tri shtete muslimane kanë dhënë përafërsisht gjysmën e totalit të donacioneve për Shqipërinë!

Sipas te dhenave zyrtare nga ministri Ahmetaj, Shqiperise ne Konferencen e Donatoreve, i jane dhene 295 milion euro ne grante e dhurata, dhe 885 milion ne kredi dhe projekte.



Pra 33% te 1.15 milarde eurove jane dhurata dhe 67% jane kredi. Duhen falenderuar sinqerisht te gjithe ata vende te cilet shfaqen solidaritetin me Shqiperine si ne formen e grantit ashtu edhe ne formen e huave.

Gjithashtu, duke iu referuar ministrit Ahmetaj, Franca ka dhene 1 milin euro grant dhe 60 milione kredi. Italia 5 milion grant dhe 60 milion kredi, duke rrezuar optimizmin e nxituar te mediave mbi çudite e Frances.

Eshte interesant fakti se vetem Emiratet , Turqia dhe Katari kane dhene 121 milione dhurata nga 295 si total, pra 41% nga 100 shtete donatore.

Ndersa ne fondin prej 885 milione si kredi,vetem Banka Islamike per Zhvillim ka dhene 365 milion, pra 41.2% te totalit te huave.



Keto shifra duhet te na kujtojne miopine dhe dashakeqesine 30 vjecare te disa qarqeve politiko-kulturore te Tiranes ne lidhje me statusin tone ne Konferencen Islamike. Shifrat tregojne se sa kunder interesave tona kane punuar keto qarqe, dhe sa gabim e kishin.

LEXO EDHE:
Hoti: Kemi nisur kontaktet për fondet e rimëkëmbjes ekonomike