Lajme

Pos kufizimit të lëvizjes dhe mbylljes së gastronomisë, Qeveria merr edhe këtë vendim

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka treguar çka është diskutuar në mbledhjene sotme me krerët e institucioneve shëndetësore.

“Do të kujdesemi që të krijojmë kapacitete shtesë me pajisje duke riorganizuar komplet klinikat e QKUK’së, spitalet rajonale dhe spitalet private. Shpejt të blejmë edhe shtatë aparatura shtesë për testim”, ka thënë Hoti.

Hoti ka treguar se plani i ri do të aprovohet në mbledhjen e Qeverisë.

Këto janë pikat që ka prezantuar Hoti në konferencën e sotme:

Do të kujdesemi të krijojmë kapacitete shtesë me shtretër

LEXO EDHE:  Kush është Milan Radoiçiqi?

Do të riorganizojmë komplet klinikat e QKUK-së, spitalet rajonale dhe spitalet private, shtretërit e tyre do të shfrytëzohen për pacientët që dërgohen nga QKUK.

Do të blejmë aparatura të reja për testime.

Do të krijojmë kapacitete shtesë për personel mjekësor.

Do të mobilizojmë të gjithë personelin mjekësor në nivel vendi, sidomos në mikrobiologji dhe infermieri.

Do të merremi me kthimin e kapaciteteve për testim virologjik, do të krijohen kapacitetet Brenda ditës, deri në 500 teste Brenda ditës.

do të fillojmë procedurat urgjente që t’i blejmë edhe 100 mijë teste shtesë.

Do të testohen të sëmurët kronikë, ata që kanë shenja e të tjerë.

LEXO EDHE:  Nenad Rashiq: Lista Serbe armikja më e madhe e serbëve të Kosovës

Do të kemi në dispozicion buxhetin për të siguruar teste deri në 100 mijë, vaksina sezonale deri në 500 mijë

Do t’I blejmë shtatë aparatura shtesë për testime virologjike.

Do të angazhohemi të punësojmë personel shtesë, do të sigurohemi se ka pajisje të nevojshme mbrojtëse, gjithashtu pagesa shtesë për institucionet që kanë qenë të angazhuara.