Lajme

Paralajmërohet rritje e çmimeve edhe në muajt në vazhdim, këto janë produktet që do preken më së shumti

Studimet ndërkombëtare shpjegojnë së në shtator ka ndodhur rritja më e madhe e çmimeve që prej një dekade.

Kosovarëve po u kushtojnë më shumë, produktet që po i blejnë në markete.

Çmimet e artikujve ushqimorë janë rritur shumë.

Rritjen me të madhe e kanë pësuar vajrat dhe yndyrat ushqimore.

Këtë rritje e ka shpjeguar edhe Shefi i Divizionit të Statistikave të Çmimeve, Ibish Asllani.

Asllani ka theksuar se rritja e çmimit të lëndës së parë ka shkaktuar shtrenjtimit e këtyre produkteve.

E krejt këtë barrë të rritjes së çmimeve të produkteve ushqimore edhe me të rëndë po e bën shtrenjtimi i derivateve.

Megjithate shefi i divizionit te statistikave shprehet se kjo rritje është normale bazuar në trendet botërore

Ekspertët thonë se rritje të lehte çmimesh do të ketë edhe në muajt në vazhdim.

Videon e plotë mund ta shihni duke klikuar KËTU.


SHIKO EDHE: Mësoni si bëhet testi i COVID-19?