Lajme

Nga 75 mijë sa i kishte në vitin 2017, sa vota i mori Shpend Ahmeti në zgjedhjet e 6 tetorit?!

Fiknete Bejta është njëra nga 10 këshilltarët komunalë që morën pjesë në zgjedhjet parlamentare, por që nuk arritën të sigurojnë votat e mjaftueshme për t’u bërë deputetë.

Bejta, që thotë se ka dalë gruaja më e votuar në Prishtinë nga koalicioni AAK-PSD, premton që do të vazhdojë të angazhohet për të mirën e banorëve të kryeqytetit.

KTV-ja mëson se me votat e numëruara deri më tash, ministri në detyrë i shëndetësisë, Uran Ismaili, është i vetmi këshilltar komunal i kryeqytetit që në zgjedhjet e 6 tetorit është zgjedhur deputet.

Emisioni “038” i KTV-së ka dërguar pyetje në adresë të Ismailit, por ende nuk ka marrë përgjigje.

Një ulëse në Parlament nuk ka arritur ta sigurojë as kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti

Madje, Ahmeti ka shënuar rënie drastike të votave. Ai, nga 75 mijë vota sa kishte marrë si pjesë e Lëvizjes Vetëvendosje në zgjedhjet qendrore të 2017, në ato të 6 tetorit të këtij viti, siç mëson KTV-ja, ka marrë vetëm mbi 2 mijë vota.

Ndonëse ende nuk janë shpallur rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve, mësohet se as dy drejtorët e Shpend Ahmetit në komunë nuk janë bërë deputetë.

Bëhet fjalë për drejtorin e Planifikimit Strategjik dhe Zhvillimit të Qëndrueshëm, Genc Bashota dhe atë të Pronës, Brahim Mehmetaj.

Kritikuese ndaj këtyre kandidaturave vazhdimisht është shfaqur Iniciativa për Progres, e cila monitoron punën.

Për këtë organizatë, gara e një këshilltari komunal për t’u bërë deputet, është keqpërdorim i besimit të qytetarëve.

LDK-ja garoi me tre këshilltarë komunalë në listën e kandidatëve për deputetë në zgjedhjet parlamentare të 6 tetorit.

Në listën e PDK-së kanë qenë dy të tillë, aq sa kanë kandiduar edhe nga Lëvizja Vetëvendosje dhe AAK-ja.

Ndërsa, AKR-ja dhe Alternativa kanë pasur nga një kandidat për deputet.