Lajme

Nesër në këtë orar, një pjesë e Kosovës në “terr”

Kompania Kosovare për Distribuim me Energji Elektrike (KEDS) ka njoftuar se gjatë dy ditëve të ardhshme do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të vendit.

Këto ndërprerje do të bëhen për shkak të punimeve në rrjet.

Njoftimi i KEDS-it:

26.11.2021

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga TS 220/35/10kV Podujeva (H02) dhe TS 35/10kV Mazgiti (H01) do të ndërpritet:

NS 35/10kV Koliqi (kodi 140160) dhe NS 35/10kV Batllava (kodi 140150), pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 10:00 deri në ora 18:00.

Vendet: Grashticë, Radashec, Koliqi, Ballabani dhe Nishevci, Sharban, TS Sharban,TS Alshiqt, TS Halabak, TS Dyzi 1 dhe 2, TS Tërrnavë, TS Vanovcë dhe TS Bellopojë 1,2,3,4 TS Private (Bellopojë), Keqekollë, Prapashticë, Hajkobillë, Dabishevc, Mutivodë dhe Fabrika e Ujit Alpet, Ujësjellësi rajonal “Batllava”, Batllava, Gërdovci, Bellopoja dhe Lluga, Gibovci, Shkolla e Vjetër, Xhamia e Vjetër, Kalatica, Braina, Berveniku, Bllata, Metergovci1 dhe 2,Orllani, Vikendicat, Te Zahir Pajaziti dhe MAP Burgu i Sigurisë së Lartë, Europlast-Siqevë dhe SH.P.K.-LLC”APOLLONIA” Fabrikë e Tjegullave.

Arsyeja: Mirëmbajtja totale e Nënstacionit

2.

Nga NS 220/10kV Podujeva do të ndërpritet:

Dalja 10kV FAN Zahir Pajaziti (kodi: 14000014) në dy termine nga ora 10:00 – 14:00

Vendet:FAN-ZahirPajaziti,LetanciteRexha,Smajlovit,Bajqine,Kerpimeh, Repë, Pollatë, Dvorisht, Sllatinë, Reqice, Zhiti Sylevicë, Brezë, Trnavicë, Murgull, Zakut, Metehi, Dobërdol.

Arsyeja : Revizion i daljes.

Gjilan

1.

Nga NS 110/10kV Gjilani 5 do të ndërpritet:

Dalja 10kV Pasjaku (kodi: 63000008) nga ora 10:30 – 13:00

Vendet: TS Pasjak, Pasjak Shkolla dhe TS Vaxheneti.

Arsyeja : Mirëmbajtje preventive.

2.

Nga NS 110/10kV Gjilani 5 do të ndërpritet:

Dalja 10kV Ferma (kodi: 63000011) nga ora 12:00 – 14:30

Vendet: Cernicë, Livoqi i Epërm, Marefcët, Gumnishtë, Vrapqiq, Dea.

Arsyeja : Mirëmbajtje preventive.

3.

Nga NS 110/35/10kV Vitia do të ndërpritet:

Dalja 10kV Smira (kodi: 61067006) nga ora 10:00 – 15:00

Vendet: Smira, Betonjerka Gentriti, Kabash, Dobresh, Cernovit, Smire Kulla, Smire Depo .

Arsyeja : Ndërrimi i transformatorit nga 100kVA ne 160kVA, ts-048 në Smirë te Brrutët.

Prizren

1.

Nga NS 35/10kV Zhuri do të ndërpritet:

Dalja 10kV Gorozhubi (kodi: 30035008) nga ora 10:00 – 15:00

Vendet: Fshatrat: Dobrushtë, Gorozhup dhe Planejë.

Arsyeja : Mirëmbajtje preventive.

Mitrovicë

1.

Në NS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërpritet:

Dalja 10kV Stacioni Hekurudhor (kodi: 73000004) nga ora 10:00 -15:00

Vendet: Shtitarica, Dalaku, Akrashticë, Pantinë, Bukosh, Taraxhë, Liqej, Balinc, Oshlan, Duboc, Galice, Beçiq, Brusnik.

Arsyeja: Shtrëngimi i përçuesve në Pontin dhe ndërrim i izolatorëve Galicë.

Peja

1.

Nga NS 110/10kV Peja 2 do të ndërpritet:

Dalja 10kV Loxha (kodi: 51000008) nga ora 10:00 – 14:00

Vendet: Loxha Qerhane, Loxha3, Loxha2, Graboc, Loxha1, Loxha e reja,Elezaj Raushiq, Raushiq Ademajt, Strellci I Ulët, Raushiq xhamija, Raushiqi ri, Raushiq, Molika, Gazmend Shabanaj, Zagerma, Lubeniq, Strellci Ulët, Lufajt, Sali Likaj, Raushiq Mahalla, Likaj, Raushiq Kulla.

Arsyeja : Ndërrimi i shtyllave të thyera.


SHIKO EDHE: 10 teknologjitë e lashta për të cilat shkenca ende nuk ka përgjigje