Lajme

Në kujtim të Astrit Deharit pikturohen grafite me figurën e tij

Në kujtim të Astrit Deharit në rrugët e Prishtinës, janë pikturuar grafite me figurën e tij.

Përpos figurës së tij që është vizatuar janë shkruar edhe disa vargje në të cilat i kërkohet falje Astrit Deharit.

“Më fal që ke lindë në këtë vend, më fal që shkove shumë herët, më fal që s’ka drejtësi, më fal çka përjetove në rini, më fal që s’të kemi në mesin tonë” ishin disa nga vargjet e shkruara nëpër muret e Prishtinës nga artistja Fitore Berisha dhe persona të tjerë që kanë marrë pjesë.

Aktivisti i Vetëvendosjes, Astrit Dehari, vdiq në vitin 2016 gjatë kohës sa ishte në paraburgim në Burgun e Prizrenit.