Lajme

Në fshatin Kuk të Dragashit gjenden 94 mina të pashpërthyera që nga lufta e fundit në Kosovë

Edhe 20 vite pas luftës fundit, Kosova ende vazhdon të përballet me rrezikun nga minat në zonat rurale të vendit.

Gjatë ditës së sotme, në fshatin Kuk të komunës së Dragashit, FSK’ja kanë bërë deminimin e 94 minave të pashpërthyera që nga lufta e fundit në Kosovë, raporton Korrespodenti.

Minat paraqesin rrezik te madh në këtë zonë rurale, ku dihet se popullata atje e frekuenton këtë bjeshkë me mbjellje të arave dhe kullosave.

Më poshtë ju sjellim pamje të siguruara nga Korrespodenti gjatë procesit të deminimit nga FSK’ja në fshatin Kuk të Dragashit.


SHIKO EDHE: Si do të duket jeta pas COVID-19?