Lajme

Mrekulli: Tërmeti në Turqi, nxjerren të gjallë nëna me 4 fëmijët e saj

Një nënë dhe 4 fëmijët e saj u arritën të shpëtohen në apartamentin e shembur në Doğanlar të Izmirit. Ndërsa puna e ekipeve vazhdon, pritja shpresëdhënëse vazhdon.

Përpjekjet e kërkim-shpëtimit vazhdojnë për afërsisht 20 persona, të cilët vlerësohet se janë bllokuar nën rrënojat e Apartamentit Doğanlar, ku 2 persona vdiqën dhe 10 njerëz u shpëtuan.

Ndërkohë 25 njerëz mbetën të vrarë në zonat bregdetare në perëndim të Turqisë nga tërmeti fatal.

Të paktën 804 njerëz janë plagosur në Turqi, tha agjencia e katastrofave e vendit. Dhjetra u shpëtuan nga ekipet e shpëtimit duke përdorur fadroma dhe helikopterë për të kërkuar të mbijetuarit.