Lajme

Ministri Murati publikon një njoftim për pagesat e radhës për këtë kategori

Pagesat e radhës për pensionistët do të bëhen në dy grupe.

Ministri i Financave, Hekuran Murati ka njoftuar se pensionistët janë ndarë në grupin e të vaksinuarve dhe të pavaksinuarve.

Sipas vendimit të Ministrisë, ata pensionistë të cilët nuk janë të vaksinuar me asnjë dozë të vaksinës obligohen të paraqiten në zyrat e pensioneve para datës 14 korrik, ndërkaq të vaksinuarit obligohen të paraqiten më së largu deri para datës 12 gusht.

Njoftimi i plotë i ministrit Murati:

Që nga java e kaluar MFPT ka njoftuar pensionistët se është rikthyer detyrimi që ata të paraqiten në zyrat e pensioneve.

Për të evituar tollovitë, kemi bërë ndarjen në dy grupe që duhet të paraqiten sipas radhës – të pavaksinuar dhe vaksinuar.

LEXO EDHE:  Qesharake: Paga mesatare neto në Kosovë u rrit për vetëm 14 euro

✅Të gjithë pensionistët që NUK kanë marrë asnjë dozë të vaksinës kundër COVID-19, janë të obliguar të paraqiten në zyrat e pensioneve para datës 14 korrik 2022.

✅Të gjithë pensionistët tjerë, janë të obliguar të paraqiten më së largu deri me datën 12 gusht 2022.

📍ME RËNDËSI:

Për të dëshmuar vendbanimin, pensionistët duhet të sjellin me vete edhe faturën e energjisë elektrike 🧾🔌.

Fatura duhet të jetë në emrin e pensionistit, apo në emër të familjarit me të cilin pensionisti jeton në bashkësi familjare.

Në rast se jeton me qira, atëherë duhet edhe kontrata e qirasë, bashkë me faturën e energjisë elektrike.

LEXO EDHE:  Kryetari i Leposaviqit, Lulzim Hetemi mbetet i bllokuar brenda objektit të komunës- Detaje për gjendjen e tij emocionale