Lajme

Ministri danez kërkon nga hoxhallarët t’i mbështesin femrat muslimane të bëjnë marrëdhënie para martese!

Ministri danez provokoi zemërim në mesin e komunitetit musliman në këtë vend nordik, duke thënë se hoxhallarët dhe udhëheqësit e këtij komuniteti duhet të mbështesin publikisht “të drejtën” e grave për të bërë marrëdhënie intime para martesës.

Mattias Tesfaye, Ministri i Punëve të Jashtme dhe Integrimit, pasi u takua me disa udhëheqës muslimanë, shkroi në Facebook muajin e kaluar: “Unë i pyeta ata shumë drejtpërdrejt nëse do të thoshin me zë të lartë dhe të qartë në publik se gratë muslimane natyrisht kanë të drejtë të bëjnë marrëdhënie intime para martese si të gjitha gratë e tjera.”

Në një artikull për gazetën daneze Dagbladet Information botuar në tetor, Tesfaye shkruajti: “Dëgjoj se disa gra muslimane kanë frikë se nuk do të rrjedhin gjak natën e martesës. Ata kanë frikë se do të rrihen, pasi familjet presin që ato të jenë të virgjëra natën e tyre të parë të martesës.”

“Eshtë jeta juaj dhe zgjedhja juaj, por mos lejoni që të qeveriseni nga hoxhallarë ose norma të vjetruara”, theksoi ministri në komentet e tij.

Hediye Temiz nga Albertslund, e cila këshilltarja më e ri e këtij qyteti në Danimarkë, 22 vjeç, thotë se qasja e Tesfaye është e gabuar.

“Ai dëshiron të zgjidhë problemet e grave muslimane, por unë mendoj se mënyra se si ai dëshiron ta bëjë këtë është e gabuar,” tha Thames, duke shtuar se ajo u bashkua me politikën, sepse ishte e irrituar nga mënyra se si politikanët në Danimarkë flisnin për muslimanët.


SHIKO EDHE: Si do të duket jeta pas COVID-19?