Lajme

Mësohet shkaku i rritjës së numrit të infektuarve me Covid-19 në Kosovë

Mjekja Marsela Ceno, drejtuese e Shoqatës së Mjekëve Shqiptarë në Gjermani, flet për situatën e shkaktuar nga Covid-19 dhe rëndësinë e ndërgjegjësimit për respektimin e masave për kufizimin e përhapjes së virusit.

Ajo shprehet se gjendja në Kosovë e Shqipëri po përkeqësohet nga pakujdesia.

Ceno shprehet se në fillim, masat e izolimit strikte dhanë rezultate të mira dhe ishin shembull për menaxhimin e situates, por lirimi i menjëhershëm i masave, ndikoj në përhapjen e pakontrolluar të koronavirusit. Mungesa e strategjisë bëri që Shqipëria dhe Kosova të shtim të numrit të të prekurve.


SHIKO EDHE: Mësoni si bëhet testi i COVID-19?