Lajme

Mehaj për kadetët e FSK’së: Udhëheqësit e së ardhmes

Ministri i Mbrojtjes, Armend Mheaj, ka publikuar disa imazhe nga stërvitja e sotme e kadetëve të FSK-së. Mehaj njofton se kadetët u janë nënshtruar testeve të përgatitjes fizike, teksa sot kanë praktikuar ecjen me pesha të rënda.

“Ecja me pesha simulon afrimin në zonën e operacionit, kurse vrapimi me pesha simulon luftëbërjen” shkroi Mehaj në facebook. Kadetët, Mehaj i quan “ujqërit e rinj”, teksa thotë se janë udhëheqësit e së ardhmës.

Ky është postimi i plotë i ministrit të Mbrojtjes:

“Aromë Beteje” është ecja e kadetëve tanë me pesha të rënda e përcjellur nga 2km vrapim. Kadetëve i’u tesuan pothuajse të gjithë komponentët e përgatitjes fizike, si qëndueshmëria, forca dhe kondicioni fizik.

Ecja me pesha simulon afrimin në zonën e operacionit, kurse vrapimi me pesha simulon luftëbërjen. Udhëheqësit e së ardhmes, sikurse shpirtërisht e psikikisht, janë të fortë edhe fizikisht.