Lajme

Lama: Tri partitë kryesore dolën kundër lirisë së grave e vajzave dhe pro agjendës islamike

Ish-ambasadorja, Alma Lama, ka thënë se tri partitë kryesore në Kosovës, kanë dalur kundër lirisë së grave dhe pro agjendës islamike.

Komenti i saj vjen pas debatit që po bëhet pë ndryshimin e udhëzimit administrativ që lejon bartjen e shamisë fetare në shkolla.

Lama thotë se partitë dolën edhe kundër Kushtetutës së Kosovës.

Shkrimi i plotë i saj:

Zhvillimet e fundit treguan se tre partite kryesore ne Kosove jane pro futjes se shamive ne shkollat publike, qe do te thote kunder shtetit laik sic e percakton Kushtetuta, kunder lirise se grave dhe vajzave dhe pro agjendes islamike.

Silence is complicity!.