Lajme

Lajmi i fundit nga OBSH rreth vaksinës për koronavirus

Dr. David Nabarro, autoritet i OBSH-së për pandeminë u shpreh se: “Ky virus nuk do të zhduket. Ai ka ardhur këtu për të qëndruar, do të jetë një kërcënim i ri për njerëzimin”.

Sipas tij edhe kur të kemi në dispozicion vaksinën, nuk do të thotë se ka ardhur fundi i virusit vrastar.

“Do të kemi një mjet më tepër për ta luftuar por vetëm kaq. Në thelb, tani e tutje ne duhet të menaxhojmë jetën tonë në mënyrë që të parandalojmë që ky virus të na infektojë”, ka thënë Nabarro.

Ndërkohë Mbretëria e Bashkuar e ka konfirmuar veten si vendi evropian me numrin më të lartë të viktimave kurse Amerika e Jugut është kontinenti më i prekur nga Covid-19.

33.8% e mbi një milion viktimave të deritanishme (dhe 33.27% e rasteve totale) janë regjistruar në Amerikën Latine, ku ka pesë vende midis dhjetë më të infektuarve në botë- Brazili, Kolumbia, Peruja, Meksika dhe Argjentina. Në total në jugun e Amerikës ka 338.611 vdekje dhe 9.2 milion raste të konfirmuara.