Lajme

Ky është numri i pacientëve me COVID-19 që po trajtohen në spitale në Kosovë

Pacientë me COVID-19 po vazhdojnë të trajtohen në klinikat Covid të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës dhe spitalet e përgjithshme.

Bazuar në raportet e datës 2 maj 2021 në Shërbimin Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës, në trajtim janë 528 pacientë, prej tyre 431 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 36 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 416 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 229 pacientë

14 prej tyre në gjendje të rënduar

169 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë

197 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave

Klinika Infektive, 92 pacientë

Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 36 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 84 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 13 pacientë + 4 në Repartin Intensiv në Klinikën Infektive

Klinika e Pediatrisë, 5 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 299 pacientë

22 në gjendje të rënduar

262 të konfirmuar pozitivë

219 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme

Spitali i Prizrenit, 48 pacientë

Spitali i Gjakovës, 57 pacientë

Spitali i Pejës, 73 pacientë

Spitali i Gjilanit, 40 pacientë

Spitali i Ferizajt, 36 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 35 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 10 pacientë


SHIKO EDHE: 10 teknologjitë e lashta për të cilat shkenca ende nuk ka përgjigje