Lajme

Ky është aeroplani më i rrezikshëm në botë, ia ka frikën edhe Rusia

B-52 është është një aeroplani bombardues i rëndë amerikan.

Ai u konstruktua nga fundi i viteve 40-të si një bombardues me armatim nuklear për lartësi të mëdha, ndërsa testimi i tij i parë u bë më 15 prill 1952.

Ky aeroplan ushtarak është në gjendje të mbajë edhe armë bërthamore. Këtë muaj u bë një stërvitjeje përpara NATO-s në Gjeorgji, e cila i mundësoi një pamje më të afërt të forcave amerikane Rusisë të Vladimir Putinit.

Shfaqja ushtarake e forcës vjen pas pothuajse 11 vitesh, pasi të dy vendet – ish-partnerët e Bashkimit Sovjetik – luftuan një luftë nëntë-ditore mbi rajonet e shkëputura të Gjeorgjisë.

Avioni është konstruktuar për veprim bërthamor kundrejt forcave të ish Bashkimit Sovjetik, me gjuajtje të lartë, i aftë të bartë 32.000 kg armatim. dhe tani llogaritet si më i fuqishme në botë.