Lajme

Kryeministri që shkoi për të notuar dhe s’u kthye kurrë më

Më 17 dhjetor 1967, Harold Holt kryeministri i Australisë shkoi për një notim në plazh dhe nuk u kthye kurrëm.

Kjo është një nga misteret më të mëdha të gjitha kohërave, që ka vënë shumë pikëpytejte por asnjëherë ndonjë gjë reale, e cila do t’i jepte fund këtij diskutimi.

Supozohet se ai ishte fundosur dhe për nder të tij u mbajt një komemoracion në të cilin morën pjesë udhëheqës botërorë, përfshirë kryeministrin britanik Harold Wilson dhe presidentin amerikan Lyndon Johnson.

Por trupi i tij nuk është gjetur kurrë, duke ngritur teori qesharake, duke përfshirë edhe një libër që pretendon se kryeministri ishte rrëmbyer nga një nëndetëse kineze.

50 pas zhdukjes së tij, karriera e politikanit progresive australian Holt u zbeh tërësisht nga natyra misterioze e vdekjes së tij.

Një nga misionet më të mëdha të shpëtimit të Australisë u nis, por trupi nuk u gjet kurrë. Njeriu 59-vjeçar vuajti nga problemet e zemrës, por mungesa e një trupi ka krijuar shumë legjenda.

Një legjendë e ka atë që ai është marrë nga një nëndetëse kineze ose sovjetike ose nga jashtëtokësorët./Gazetametro