Lajme

‘Kosova në terr’/ KEDS-i njofton se cilat vende do të mbesin pa rrymë dy ditët e ardhshme

KEDS-i ka bërë të ditur se sot dhe nesër do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa komuna.

Kjo për shkak të punimeve që do të bëhen në rrjet.

Sipas njoftimit, punimet që do të kryhen gjatë dy ditëve të ardhshme në rrjet janë të domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimi i plotë nga KEDS:

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet

03.11.2021

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

TS 110/35/10 kV Palaj do të ndërprehet:

Stabilimenti 10 kV Plemetin prej orës 10:30-15:30. Trfostacionet që do të mbesin pa tension:

TS 10/0.4 kV Strofc lagjja Mustafa (Kodi: 18024003213)

TS 10/0.4 kV Prilluzhë – Poleti (Kodi: 18024003090)

TS 10/0.4 kV Prilluzhë kulla (Kodi: 18024003177)

TS 10/0.4 kV Prilluzhë te Duraket e vjetra (Kodi: 18024003087)

TS 10/0.4 kV Prilluzhë te Duraket e reja (Kodi: 18024003088)

TS 10/0.4 kV Prilluzhë te varret (Kodi: 18024003091)

TS 10/0.4 kV Gllavotin I (Kodi: 18024003051)

TS 10/0.4 kV Gllavotin II (Kodi: 18024003149)

TS 10/0.4 kV Zhilivodë (Kodi: 18024003054)

TS 10/0.4 kV Bequk (Kodi: 18024003055)

TS 10/0.4 kV Bequk te Ahmetovit (Kodi: 18024003212)

TS 10/0.4 kV Strofc te Durakët (Kodi: 18024003167)

TS 10/0.4 kV Prelluzhë te Hekurudha (Kodi: 18024003184)

TS 10/0.4 kV Plemetin – kulla(Kodi: 18024003034)

TS 10/0.4 kV Plemetin – Xhemnicët (Kodi: 18024003035)

TS 10/0.4 kV Bivolak te Berishët (Kodi: 18024001037)

TS 10/0.4 kV Bivolak te Saraqët (Kodi: 18024001052)

Vendet: Prilluzh, Bequk, Gllavotin dhe Bivolak.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive në LP 10 kV Bivolak- Strofc.

Gjilan

1.

TS 35/10 kV Artana do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bunjaket (Kodi:60024002) prej orës 09:00 – 16:00

Vendet:Fshatrat: Bunjak (një pjesë) dhe Marevc.

Arsyeja: Pastrim traseje nga vegjetacioni.

2.

TS 110/10 kV Gjilani 5 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bresalci (Kodi:63000010) prej orës 09:00 – 16:00

Vendet fshatrat: Bresalc, Gadish, Jabuq (një pjesë), Kishnapolë, Koretishtë, Livoç i Epërm (një pjesë), Mehir (një pjesë), Parallovë, Ponesh, Ponesh i Vogël, Sllakoc i Epërm, Sllakoc i Poshtëm Zhegoc i Epërm, Zhegoc i Ulët dhe Vërbicë e Zhegocit.

Arsyeja: Pastrim traseje nga vegjetacioni.

3.

TS 110/10 kV Gjilani 5 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Urbane (Kodi:63000022) prej orës 01:00 – 02:00

Vendet: rrugët: 28 Nëntori, 15 Qershori (një pjesë), Kadri Halimi (një pjesë), Ali Hadri, Beqir Musliu, Dardania, Gjergj Fishta (një pjesë), Haki Myderizi (një pjesë), Halim Orana, Haqif Tetova, Ibrahim Pacolli, Muharrem Ibrahimi, Ramiz Sadiku (një pjesë), Rexhep Mala, Vëllezërit Frashëri (një pjesë), Vëllezërit Gërvalla (një pjesë) dhe Zija Shemsiu.

Arsyeja: Mbushja e rezervarëve të trafove me vaj, kontrollimi i paneleve të tensionit të ulët, si dhe pastrimi i trafove (planifikimi për mirëmbajtjen e trafove).

Pejë

1.

TS 35/10 kV Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Rugova (Kodi:50051006) prej orës 10:00 – 15:00

Vendet: fshatrat: Bogë, Drelaj, Dugaivë, Haxhaj, Koshutan, Kuqishtë, Leqinat, Llaz, Llutov, Maja e Zezë, Malaj, Neqinat, Pecaj, Pepiq, Reka e Allagës, Shkrel, Shtupeq, Shtupeq i Madh, Shtupeq i Vogël dhe Stankaj.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Mitrovicë

1.

TS 110/10(20) kV Vushtria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Martiraj (Kodi:73000009) prej orës 10:00 – 15:00

Vendet:. Rrugët: Bahri Kuqi, Ismajl Qemajli (një pjesë). Fshatrat: Begaj, Gojbulë, Gumnishtë, Karaçë, Novosella e Begut (një pjesë), Shilovicë, Skroma, Studime, Studime e Ulët dhe Studime e Epërme.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Prizren

1.

TS 110/10 kV Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kamenica (Kodi:31000029) prej orës 09:00 – 12:00

Vendet: rrugët: 101 Enver Hadri, 130 Beslidhja (një pjesë), 15 Faik çabrati (një pjesë), 17 Mbreti Gent, 18 Beteja e Pashtrikut, 196 Aleks Buda, 205 Janina, 206 Arta, 208 Flamuri, 222 Ali Pashë Tepelena (një pjesë), 239 Luj Pasteri, 240 Petro Marko, 35 Skender Latifi, 37 Verrat e Llukës, 38 Afrim Bytyqi, 40 Ismail Qemajli, 41 Lasgush Poradeci, 42 Ismet Gashi, 49 Aziz Kelmendi, 51 Jashar Salihu, 54 Enkelejt, 55 Sadik Ramë Gjurgjeviku, 65 Brigadat, 7 Ismail Kryeziu, Arban, Jeta e Re, Përparimi dhe Tranziti (një pjesë); fshatrat: Petrovë (një pjesë) dhe Rrallinë (një pjesë).

Arsyeja: Demontimi i shtyllës së tensionit të mesëm.

04.11.2021

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10 kV Theranda do të ndërprehet:

TR 1 – J01 dhe pa tension mbesin 8 dalje 10kV prej orës 00:15 deri në ora 07:00.

Vendet: rrugët: 560 Brigada 123, 563 Nëna Terezë, 583 Endrit Kavaja (një pjesë), 584 Bajram Curri, 585 Ibrahim Lutfiu (një pjesë), 586 Zenun Kepa, 587 Haxhi Zeka, 588 Bedri Pejani, 590 Xhavit Syla, 591 Avdyl Beqiraj (një pjesë), 592 Xhemajl Rexha (një pjesë), 593 Shaban Polluza (një pjesë), 599 Bahri Gallapeni (një pjesë) dhe 600 Nebih Hodo Kuçi, 570 Mulla Nura (një pjesë), 571 Garibaldi, 580 Uinston Çerçili (një pjesë), 582 Ismail Qemali, 583 Endrit Kavaja, 594 Hajdin Berisha, 595 Enver Bytyqi, Qendra Zejtare dhe një pjesë e Therandës.

Fshatrat: Bajqevc, Bukosh, Delloc, Dubravë, Dvoran, Maçitevë, Mushtisht, Popolan, Savrovë, Sopijë, Vraniq, Gjinoc, Greikoc, Leshan (një pjesë), Sallagrazhdë, Shirokë (një pjesë), Topliqan (një pjesë), Gelancë, Leshan, Mamushë (një pjesë), Nepërbishtë, Tërnje, Bllacë, Breshani, Duhël, Kastërc, Nishor, Peqan, Semetishtë, Sllapuzhan dhe Shirokë.

Arsyeja: Energjizimi i kthinave 10 kV.

04.11.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga NS 220/10kV Drenas do të ndërprehet:

NS 10/04 kV Komoran kryqi i madh (kodi: 16100005097) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Kryqi i Madh Komoran.

Arsyeja: Kyçja e konsumatorëve në rrjetin e ri.

2.

NS 110/10 kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV Faik Konica 2 (kodi: 19100001070) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Një pjesë e rrugës Sejdi Kryeziu.

Arsyeja: Për realizimin e kyçjeve shtëpiake.

3.

NS 35/10 kV Koliq do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Sharban (kodi: 14016003) prej ores 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Sharban, TS Sharban,TS Alshiqt, TS Halabak, TS Dyzi 1 dhe 2, TS Tërrnavë, TS Vanovcë dhe TS Bellopojë 1,2,3,4 TS Private (Bellopojë).

Arsyeja: Dislokimi i TSSH ekzistuese dhe montimi i TSSH së re, Projekti Tërnavë 1.

Mitrovicë

1.

NS 110/10(20)kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Likovci (kodi:74000001) prej orës 09:00 deri në ora 12:00

Vendet: fshatrat: Arbëri e Epërme, Arbëri e Poshtme, Likovcë, Makërmal, Morinë, Plluzhinë, Pozhullë, Murg, Obri e Ulët, Obri e Epërme, Rrezallë, Shtuticë, Ticë, Tushil dhe një pjesë e Skenderajt.

Arsyeja: Ngritja e shtyllave nën linjën ekzistuese, Projekti Morinë 2 (varrezat).

04.11.2021

Punime nga palët e treta

Ferizaj

1.

NS 110/35/10 kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10KV Zona Industriale (Kodi: 41000009) prej ores 10:00 deri 15:00

Vendet: TS Emonek, TS Coca Cola, TS Motrat Binjake, TS Janina, TS Agim Nita, TS Mulliri Millenium, TS Xella, TS Pofix, TS Semerana, TS Ekzoni, TS Keja Company, TS UBT, TS Muja, TS Gega .

Arsyeja: Ngritja e dy shtyllave të tensionit të mesëm, sipas zgjidhjes teknike.

2.

NS 35/10 kV Kaqanik do të ndërprehet:

Dalja 10KV Kaçanik i Vjetër (Kodi: 40043007) prej orës 10:00 deri 13:00

Vendet: fshatrat: Bajnicë (një pjesë), Begrancë, Doganaj, Duraj, Elezaj, Fusha e Pajtimit (një pjesë), Gabricë, Kaçanik i Vjetër, Koxhaj (një pjesë), Magjistralja Ferizaj-Kaçanik (një pjesë), Stagovë dhe Çardak-Kaçaniku i Vjetër.

Arsyeja: Vendosja e shtyllës së tensionit të mesëm, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

Gjakovë

1.

NS 35/10 kV Gjakova 1 do të ndërprehet:

Dalja 10KV Dobroshi (Kodi: 80080007) prej ores 10:00 deri 12:00

Vendet: fshatrat: Batushë, Berjah, Brovina, Dobrosh, Hereç, Koshare, Molliq, Nivokaz, Osek Hilë, Pacaj, Skivjan dhe Stubëll; rrugët: Dedë Gjon Luli, Lekë Dukagjini (një pjesë), Pashko Vasa (një pjesë), Mithat Frashëri (1 konsumator) dhe Nënë Tereza (1 konsumator).

Arsyeja: Tokëzimi i konzollës në shtyllën kyçëse, sipas zgjidhjes teknike.

Peja

1.

NS 110/10 kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10KV Qyteti- Klina (Kodi:52000012) prej orës 12:00-12:30 dhe 16:30 -17:00

Vendet: rrugët: Abedin Rexha, Dëshmorët e Kombit (një pjesë), Ded Gjon Luli (një pjesë), Haxhi Zeka (një pjesë), Isa Boletini (një pjesë), një pjesë e Klinës, Lidhja e Prizrenit, Maluzhganë (një pjesë), Marie Shllaku (një pjesë), Mehdi Morina (një pjesë), Mujë Krasniqi, SHeshi Mujë Krasniqi, Qendra Zejtare (një pjesë), Skender Rexhepi dhe një pjesë e rrugës Struga.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

2.

NS 110/10 kV Klina do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Albi (Kodi:52000012017) prej orës 12:00-17:00

Vendet: rr . R105 (një pjesë kah rrethi).

Arsyeja: Zëvendësimi i transformatorit si dhe panelit të tensionit të ulët 0.4kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik.


SHIKO EDHE: Mësoni si bëhet testi i COVID-19?