Lajme

Këto janë vendet ku ka më shumë gjasa të infektohesh me variantin Omicron

Një studim i kryer në Mbretërinë e Bashkuar dhe i udhëhequr nga Universiteti College London me emrin ‘Virus watch’ ka analizuar vendet ku ka më shumë gjasa të infektohet nga COVID-19.

Siç tregohet në të dhënat e ofruar, aktiviteti me rrezikun më të lartë të infektimit jashtë shtëpisë janë dyqanet ose supermarketet.

Megjithatë, ata nuk janë të vetmit.

Dy skenarët e ardhshëm më të mundshëm janë përdorimi i transportit publik dhe të ngrënit në një restorant.

Përsa i përket të parës, studimi pohon se kemi 1.3% mundësi për t’u infektuar në autobus dhe 1.28% nëse përdorim transportin më shumë se një herë në javë, një përqindje e ngjashme nëse shkojmë në restorant.

LEXO EDHE:  Vrasja në Malishevë, ky dyshohet të jetë motivi që çoi në tragjedi

Me një probabilitet pak më të ulët (1,27%) gjenden aktivitete të tjera si festa, të shkuarit në një lokal ose në palestër.

Të skenarët më pak të ngjarë të përhapjes jashtë shtëpisë janë udhëtimi me tren dhe me taksi .

Aktivitet në të cilat ka më shumë mundësi infektimi me COVID-19

1.Dyqanet dhe supermarkete 2.18%

2. Sportet në natyrë 1.36%

3. Udhëtimi me autobus 1.31%

4. Në restorant 1.29%

5. Pubet, baret ose kafene 1.28

6. Palestër 1.27%

7. Në zyrë 1.27%

8. Udhëtimi me tren ose taksi 1.19%

LEXO EDHE:  A mund t’i blejnë kosovarët biletat për të udhëtuar drejt Evropës nga 1 janari? Gjermania e thotë fjalën e fundit