Lajme

Kërcenon prifti serb: Do të kthemi në Kosovë, është toka e jonë

Nuk resht së politizuari dhe polarizuar situatën kreu i Kishës Ortodokse në Mal të Zi, Mitropolititi Amfilohije.

Në një dalje publike, ai tha se “ata që kanë harruar Car Llazarin (princi serb që u vra në Betejën e Kosovës së vitit 1389) tashmë janë të mallkuar nga Zoti. Ka ardhur koha me bekimin e tij që të kthehemi përsëri në Kosovë”.

Pas një ceremonie liturgjike në një kishë në Qafën e Prijedorit, ai tha se ndryshimi i qeverisë në Mal të Zi është shenjë e dhënë nga lart “që mbushi shpirtrat e këtij populli përsëri dhe filloi përsëri. të besosh në dritën e përjetshme ”.

Amfilohije theksoi se Zoti largoi nga pushteti njerëzit që adhuronin atë që është kalimtare, fuqi tokësore dhe para.

“Koha e atyre që hoqën dorë nga Llazari i Kosovës dhe angazhimi i tij për Mbretërinë e përjetshme të Qiellit po kalon dhe ne të gjithë po kthehemi përsëri në Kosovë. “Ata që hoqën dorë nga Kosova, pështynë në eshtrat e martirëve, varret e këtyre dëshmorëve këtu dhe në të gjithë Kosovën deri në Gjakovë, të cilët luftuan për Zotin në vitin 1912, për të vërtetën dhe drejtësinë e Zotit, për lirinë”, tha Amfilohije në një fjalim që nuk kishte lidhje me fenë, por me luftërat nacionaliste të serbëve kundër shqiptarëve në shekuj.

Mitropoliti i Kishës serbe në Mal të Zi, i cili ishte determinant për fitoren e opozitës në zgjedhjet e 30 gushtit, ka shkuar më tej në frymëzimin e një fanatizmi nacionalist, duke deklaruar se ata që do të punojnë për tu kthyer në Kosovë do të marrin shpërblimin e Zotit, duke fituar Parajsën.

“Kështu, Zoti tregon se ai kujdeset për popullin e tij dhe ky popull i kthehet vetvetes, shpirtit, traditës, dëshmorëve të tij, Perandorit Lazar, por edhe Besëlidhjes së Kosovës që buron nga Dhiata e Re”, përfundoi Metropoliti Amfilohije.

/Shqip, linku: https://www.gazeta-shqip.com/bota/provokon-serish-mitropoliti-serb-ne-mal-te-zi-zoti-largoi-milon-tani-po-rik-3721