Lajme

KEDS me punime në rrjet, këto vende do të mbesin pa rrymë

KEDS ka njoftuar për punime të domosdoshme në rrjet, ku si pasojë disa zona do të mbesin përkohësisht pa furnizim me energji elektrike.

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet:

22.07.202

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga TS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Fshatrat 1 (kodi: 14000009) prej orës 09:00- 16:00.

Vendet: Sekiraça, Poteret, Qershiat, Kamerollët, Sekiraça 1, Sekiraça 2, Sekiraça 3, Kunushefc 1 dhe 2. Burice, Gllamnik, Llapashticë e Ulët.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

2.

Nga TS 35/10kV Batllava do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Orllani (kodi: 14015002) prej orës 10:00 -15:00.

Vendet: Gibovci, Shkolla e Vjetër, Xhamia e Vjetër, Kalatica, Braina, Berveniku, Bllata, Metergovci1 dhe 2,Orllani, Vikendicat, Te Zahir Pajaziti.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrim i izolatorëve dhe shtyllave , shtrëngimi i përçuesëve.

3.

Nga TS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Milloshevë (kodi: 15019005) prej orës 10:00- 15:00.

Vendet: Llazareva, Raskova, Bakshi, Millosheva, Babimoci dhe Graca.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave , shtrëngimi i përçuesëve.

Pejë

1.

Nga TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Juniku (kodi: 53000007) prej orës 09:00 – 14:00.

Vendet: Lloqan, Dranoc, Sllup, Voksh, Polana, Pobërxh, Prilep, Rastavic, Baballoq, LA Ramadani, Junik, Jasiq, Gjocaj.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, kontrollim i rrjetit, ndërrimi i zolatorëve dhe pastrami i trasesë.

2.

Nga TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Jashanica (kodi: 52000003) prej orës 10:00 – 15:00.

Vendet: Pograxh, Qupev, Jellovc, Resnik, Jashanica, si dhe Led Light Tehnology.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave të demtuara të TM/Përforcim i rrjetit të TM.

Gjilan

1.

Nga TS 35/10 kV Lladova do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Gërmova (kodi: 61067003) prej orës 09:00 – 14:00.

Vendet: Gërmov., Germova e Ulët, Sodovinë, Pompa Lindi, Mobilieria, Plastika, Remniku i Ri, Goshicë Kulla, Verban.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave 12m dhe izolatorëve të TM.

2.

Nga TS 110/35/10 kV Vitia do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Begunca (kodi: 61067010) prej orës 10:00- 15:00.

Vendet: Beguncë, Lubishtë, Shoshare, Letnicë, Vernakollë, Lagjja Arifaj.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Ferizaj

1.

Nga TS 35/10 kV Kaçanik do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Fshatrat -Voskopoja (kodi: 40043001) prej orës 10:00- 15:00.

Vendet: Voskopoja, Trupaj, Trimor, Bicaj (Biçevc),Pallosh (Biçevc), Nikaj, Tushaj – Soponica, Malsi (Malzez), Vatë, Nikaj dhe biznese private.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat , ndërrimi i përçusëve, ndërrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës aty ku mund të riparohet dhe ndërrimi i konzollave aty ku ka nevojë, etj.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Mirusha (kodi: 82082002) prej orës 10:00 – 15:00.

Vendet: Rr.603 Adem Jashari (1 konsumator), Rr.Imer Krasniqi (7 konsumator), Rr.605 Hamdi Berisha (1 konsumator), Rr.606 Pavarësia (1 konsumator), fshatrat: Bubël, Burim, Carallukë (3 konsumatorë), Damanek, Gurbardhë, Llapçevë, Lubizhdë, Lubizhdë e Malishevës, Lumnishtë, Mirushë, Mrasor, Panorc (një pjesë), Turjakë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave të dëmtuara në LP.

Prizren

1.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Studençani 2 (kodi: 32000024) prej orës 09:00 – 11:00.

Vendet: Studençani-kooperimi, Studençani- qendër, Studençani- Rr. e Sementishtit, Samadraxha- Sali Morina, Samadraxha III, Mulliri i Binakut, Samadraxha – qendër, afër shkollës , te burimi, Rr. Nepëbishtit, lagjja Studençani, N.T.Sh Iliria, Viva Fresh.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllës TM, evitimi i rrezikut.

22.07.2022

Punime në projekte investive

Gjakovë

1.

Nga NS 35/10 [kV] Gjakova I do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Meje 1 (Lapidari) (kodi: 80080006130) prej orës 09:00- 17:00.

NS 10/0.4kV[kV] TS Shishmon i Rrafshët 2 (kodi:80080006032) prej orës 09:00- 17:00.

NS 10 0.4kV [kV] TS Dallashaj (kodi:80080006137) prej orës 09:00-17:00.

Vendet: Mejë 1, Shishmon i Rrafshët, Dallashaj.

Arsyeja: Projekte investive, kyçja e konsumatorëve të rinj.

2.

Nga TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalje 10 kV Caralluka (kodi: 82082001) prej orës 09:00-10:00 dhe nga 16:00-18:00

Vendet: Rr.603 Adem Jashari (një pjesë), Rr.605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), Rr.606 Pavarësia (1 konsumator), Rr.610 Hisni Mazreku (1 konsumator), fshatrat:Carallukë, Dragobil, Drenoc, Panorc, Shkarashnikë, Tërpezë e Poshtme, Vërmicë, Vërmicë e Malishevës.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punes pa tension, largimi i urave të TM.

3.

Nga TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehen:

TS 10/04 kV Skarashniku (kodi: 82082001015) prej orës 09:00- 18:00

TS 10/04 kV Carralluka II (kodi: 82082001016) prej orës 09:00- 18:00

TS 10/04 kV Terpez e ulët (kodi: 82082001019) prej orës 09:00- 18:00

TS 10/04 kV Skarashniku II (kodi: 82082001021) prej orës 09:00 – 18:00

TS 10/04 kV Terpez e ulët 1 (kodi: 82082001026) prej orës 09:00 -18:00.

Vendet: Skarashnik, Carralluk II, Tërpezë e Ulët.

Arsyeja: Projekte investive, shtrirja e përçusëve , montimi i izolatorëve, ngritja e shtyllave.

22.07.2022

Punime nga palët e treta

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10kV Prishtina II do të ndërprehet:

TS 10/04 kV TS Bekim Deshishku”LESNA”SH.P.K (kodi: 10010006174) prej ores 10:00- 16:00.

Vendet: TS Bekim Deshishku.

Arsyeja: Punëve që duhet të kryhen sipas PEE dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike (ndërrimi i panelit TU).

2.

Nga NS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja LP 20kV Dalja nr 3 (kodi 11000074) prej orës 10:00-10:10 dhe nga ora 13:50-14:00

Vendet: Bregi I Diellit 1, Ngrohtorja,Bregu I Diellit 2,Bregu I Diellit 3,”Agullimi-A”shpk Zeqir Mehmet Haxhija, Hidrofori,Objekti i Zariqëve, Norbert Jorkli 1 (kulla), Nexhmedin Haliti “Cakolli Group “Sh.P.K,Dukagjini 4, Dukagjini 7, Dukagjini 8.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarëse të TM.

3.

Nga NS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja LP 20kV Dalja nr 3 (kodi 19000074) prej orës 10:00-10:10 dhe nga ora 13:50-14:00

Vendet: Rr Holger Petersen një pjesë, Ernest Koliqi, Malush Kosova , Muharrem Fejza një pjesë, Lagjja e Spitalit, Smajl Hajdari, Agim Ramadani, Farmedi-Eulexi, Banesat e Universitetit, Arkivi, Hendikos.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të pun.s pa tension, manipulim me ndarësa të TM.

4.

Nga NS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

TS 10/04kV Norbert Jorkli 1 (kodi 11000074107) prej orës 10:00 deri në ora 14:00.

TS 10/04kV Nexhmedin Haliti”Cakolli Group (kodi 11000074123) prej orës 10:00- 14:00.

Vendet: Norbert Jorkli 1, Objeki Cakolli Group

.Arsyeja: Për realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas PEE dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

5.

Nga NS 220/35/10kV Podujeva do të ndërprehet:

LP 10kV Podujeva 5 (kodi: 14000005) nga ora 09:00 – 13:00 .

Vendet: Qyteti një pjesë, Polonica, Lagjja Hoxheviq, Ballovci.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas PEE dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Pejë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Peja 2 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV TS Bellopoja (kodi: 51000004006) prej orës 11:30- 17:00.

Vendet: Bellopojë.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas PEE dhe projektit të aprovuar./Lajmi.net/