Lajme

IKSHPK me njoftim të rëndësishëm për qytetarët

Në 24 orët e fundit 592 rastet e reja me COVID-19 dhe gjashtë rastet e vdekjeve nga kjo sëmundje kanë bërë Institutin Kombëtar të Shëndetit Publik të Kosovës që të alarmojë për situatën.

IKShKPK-ja ka bërë thirrjeë që të respektohen masat anti-COVID-19 pasi e ka parë si brengosëse situatën që u krijua shkaku i neglizhencës së masave të vendosura nga institucionet shëndetësore.

“Duke pasur parasysh vlerësimin dinamik dhe në kohë reale të situatës epidemiologjike me COVID -19, sot janë raportuar 592 raste pozitive, që paraqet numrin më të madh të rasteve pozitive këtë vit me tendencë të rritjes ditëve në vijim. Vetëm Në Prishtinë janë raportuar 218 raste pozitive. Shprehim ngushëllime familjarëve për 6 rastet e vdekjeve të raportuara gjatë 24 orëve të fundit”, shkruan IKShPK.

“Numri i rasteve pozitive dhe vdekjeve nga COVID-19 vazhdon të jetë i lartë dhe brengosës si pasojë e drejtpërdrejtë e neglizhimit të masave. Mjekët të stërngarkuar në spitale po luftojnë kundër këtij virusi tinëzar e shkatërrimtar me tërë fuqinë e tyre profesionale e njerëzore. IKSHPK përsërit thirrjen për zbatimin e të gjitha masave të përgjithshme dhe specifike për mbrojtjen nga pandemia COVID-19”.

IKShPK ka kërkuar sërish që të ndalohen tubimet, aktivitetet publike dhe kufizimi i punës për veprimtaritë jo-esenciale.

“Në veçanti, bëjmë thirrje për zbatimin e rekomandimeve dhe respektimin e masave kufizuese për aktivitetet publike, përkatësisht kufizimeve për grumbullimin e qytetarëve dhe tubimeve publike”.

“Grumbullimi i qytetarëve pa maska dhe pa mbajtje të distancës shton rrezikun e përhapjes së infeksionit përderisa virusi SARS-COV-2 është prezent në mesin tonë. Apelojmë tek institucionet përgjegjëse, përkatësisht Policia e Kosovës dhe inspektoratet përgjegjëse që të mbikëqyrin me përpikëri dhe të ndërmarrin të gjitha veprimet e nevojshme për zbatimin e masave dhe vendimeve të tjera në fuqi në zbatim të Ligjit për parandalimin dhe luftimin e pandemisë COVID-19 në Republikën e Kosovës”.


SHIKO EDHE: Mësoni si bëhet testi i COVID-19?