Lajme

Haxhi Shala deshi të bëhet ministër, për atë u largua dhe shkoi në AAK

Anëtari i Kryesisë në Nismën Socialdemokrate Enver Hoti ka thënë se Haxhi Shala e mashtroi vetveten kur u largua nga kjo parti për të shkuar në AAK-në e Ramush Haradinajt.

“Me Nismën nuk po ndodh asgjë. Është ajo që ka qenë që nga fillimi. Me disa zgjedhje të reja që ka bërë, Haxhi Shala ka nisë një rrugëtim të ri. Janë disa individë që janë të mashtruar ndoshta në këtë situatë – është eufori. Nisma Socialdemokrate do ta vazhdojë rrugëtimin për t’u përgatitur për garat e ardhshme elektorale, edhe në nivelin lokal dhe atë qendror”.

“Haxhiu [Shala] e ka mashtruar pak vetveten, sepse ai ka qenë një figurë e respektuar në Nisma. Ka qenë në pozicion mjaft solid – shef i Grupit Parlamentar dhe deputet në të gjitha mandatet. Ai e ka përzgjedhur rrugën e vet që unë do ta vlerësoja si të gabuar, të nxituar, të paarsyeshme – dhe një rrugë të mashtruar”.

“Nëse njeriu udhëhiqet nga ndonjë lakmi gjithmonë vetëmashtrohet. Ai që ta ofron lakminë mund të të mashtrojë, por ndoshta e ka atë detyrë, sepse mendon ta forcojë subjektin e vet ose të fitojë ndonjë votë më tepër”.

Hoti në Edicionin Special në Klan Kosova ka thënë se Haxhi Shala kërkoi me çdo kusht të bëhet ministër.

“Ai ka qenë në debate ku e ka shprehur që në Nisma mungon demokracia dhe s’ka pasë hapësirë, gjë që nuk është reale. Nuk e ka thënë të vërtetën dhe e ka devijuar atë. E ka pasë hapësirën dhe një pozicion të vlerësuar. Për një njeri që merret me politikë nuk ka post më të lartë sesa shef i Grupit Parlamentar dhe të qenit deputet. I ka pasë të gjitha mundësitë që t’i shfrytëzojë”.

“Ka kërkuar që të jetë ministër. Nuk duhet ta fshehim, por ta themi hapur. Kërkesa e tij e vetme ka qenë që me çdo kusht të bëhet ministër. Ne kemi vlerësuar se nuk ka qenë momenti i duhur që Haxhi Shala të jetë ministër në qeverinë aktuale”.