Lajme

Festa e Bajramit i bashkon shokët pas 36 vjetëve

Përkundër ndalesave, festë e madhe në familjen Lahu, ata festojnë bajramin, synetinë dhe takimin pas 36 vitesh.

Festa në familjën Lahu ka filluar.

Antarët e saj janë berë bashkë ,për të festuar në këte form festen e Kurban Bajramit

Por, kanë edhe një motiv tjeter për të kremtuar.

Tre djem të kësaj familje janë bërë synet.

Por është edhe një ngjarejë tjeter e rëndësishme, që e bënë më të madhe ketë fëstë ne familjen Lahu nga Shipoli I Mitrovicës.

Pas 30 vitesh për Kurban Bajram, Sefedin Lahu ka takuar shokun e tij boshnjak

Hajredin Serifovic e ka pritur 36 vjet këtë moment.

LEXO EDHE:  Kosovarët, në radhë të gjata në pritje të aplikimit për vizë

Pavarësisht dëshirës së familjes Lahu për të festuar , kjo bie ndesh me rregullat që ka dhënë BIK dhe institucionet tjera.

Rrespektimin e këtyre masave e ka kërkuar edhe imami I xhamisë së Shipolit Fatmir Latifi.

Ndonse nuk ishte dakord me masat ,ato I ka rrespektuar edhe kryetari I ksaj komune në fshatin e tij Gushavc

Për banorët e komunës së Mitrovicës po edhe për të gjithë myslimanët ky ka qenë një ndër festat më të vecanta për nga mënyra se si është festuar.