Lajme

Era e fortë shkakton dëme të mëdha në këtë Komunë

Në orët e mbrëmjes të reshurat e shiut dhe era e fortë ka shkaktuar dëme të konsiderueshme në qytetin e Ferizajt dhe në fshatra përreth.

Dëme më së shumti janë shkaktuar në objekte të banimit, pullaze të shtëpive, në stalla të kafshëve, në vetura dhe dëme në rrjetin e energjisë elektrike.

Shkaku i dëmtimit të disa shtyllave elektrike gjashtë fshatra kanë mbetur pa rrymë dhe pa ujë të pijshëm. Xhevat Sallahu, përfaqësues i fshatit Zllatar i komunës së Ferizajt, ka thënë për KOHËN se janë njoftuar organet e Policisë së Kosovës, KEDS-it dhe ekzekutivit të komunës për dëmet e shkaktuara.

LEXO EDHE:  Radoiçiq pranon se ka qenë në Banjskë më 24 shtator dhe se ka bërë të gjitha përgatitjet logjistike

“Policia e Kosovës aktualisht ka dalë në fshatrat Dardani dhe Zllatar për ta parë gjendjen, ndërkohë po presim që edhe organet e KEDS-it të ta rregullojnë rrjetin e energjisë elektrike. Përveç këtyre dy fshatrave edhe Sojeva, Mirosala, Bibaj dhe fshati i Vjetër kanë mbetur pa energji elektrike dhe pa ujë të pijshëm. Dëmet janë shumë të mëdha edhe në objekte të bizneseve”, ka thënë Sallahu.