InteresanteLajme

E rrallë, në qendër të Prishtinës shfaqet lakuriqi!

Lakuriqi i natës është shfaqur në Prishtinë.

Njëra ndër kafshët më të rrezikshme grabitqare ka gjetur strehë në një nga zonat e kryeqytetit në vendin tonë, dhe këtë e dëshmojnë edhe fotografitë e siguruara nga IndeksOnline.

Lakuriqi i natës një gjitar fluturues është cilësuar nga specialistët si një nga më të rrezikshmit për shkak të kontaktit që ai ka me kafshët e tjera. Ai është në gjendje që të transmetojë sëmundjet që merr nga kontakti me të gjithë kafshët e tjera.

Disa nga sëmundjet që mund të trasmetohen përmes lakuriqit të natës janë, virusi i tërbimit dhe virusin e etheve hemorragjike, gjatë kafshimit që u bënë kafshëve të tjera, si lopët apo delet, duke bërë që më pas ai të kalojë dhe te njerëzit.


SHIKO EDHE: Si do të duket jeta pas COVID-19?