Lajme

Do ketë nënë dhe baba: Putin kundërshton fuqishëm martesën mes personave të së njëjtës gjini

Presidenti rus Vladimir Putin, tha se Rusia nuk do lejojë martesën mes homoseksualëve për sa kohë që ai është në Kremlin.

Ai e bëri të qartë se nuk do lejojë që nocioni tradicional i nënës dhe babait të zhyten nga ato që ai i quan ”prindi numër 1” dhe ”prindi numër 2”.

“Sa i përket ‘prindit numër 1’ dhe ‘prindit numër 2’, unë kam folur tashmë publikisht për këtë dhe do ta përsëris përsëri: për sa kohë që unë jam president kjo nuk do të ndodhë. Do të ketë baba dhe nëna, “tha Putin.

Gjatë dy dekadave të tij në pushtet, Putini është përafruar ngushtë me Kishën Ortodokse dhe ka kërkuar të distancojë Rusinë nga vlerat liberale perëndimore, përfshirë qëndrimet ndaj homoseksualizmit dhe rrjedhshmërisë gjinore. Ai bëri komentet ndërsa u takua me një komision shtetëror për të diskutuar ndryshimet në kushtetutën e Rusisë.

Komisioni u krijua muajin e kaluar pasi Putin njoftoi ndryshime gjithëpërfshirëse në sistemin politik të Rusisë që shihen gjerësisht se e ndihmojnë atë të zgjasë kontrollin pas pushtetit pas largimit të tij të planifikuar nga zyra në 2024.

Propozime të tjera janë parashtruar dhe Putinit iu kërkua të komentojë një propozim për të shtuar një vijë në kushtetutë që përcakton martesën si një bashkim midis një burri dhe një gruaje.
“Ne vetëm duhet të mendojmë se çfarë frazash dhe ku ta bëjmë këtë,” u përgjigj ai.


SHIKO EDHE: 7 SIMPTOMAT QË JU TREGOJNË NËSE KENI COVID-19