Lajme

Deri në 9 orë pa rrymë, këto janë vendet që do të mbesin nesër pa energji elektrike

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet:

11.05.2023

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

TS 35/10[kV] Fushë-Kosovë do të ndërprehet:

LP 10kV Shtëpia e Kulturës (kodi: 15018003) nga ora 10:30 deri 15:30

Vendet: Qendra e Fushë-Kosovës, rr Metush Krasniqi, rr. Hashim Hajdini, rr. e Llapit dhe Banesat e Hekurudhës.

Arsyeja: ndërprerje për siguri, zhvendosja e kabllove te daljes 10 kV Shtëpia e Kulturës.

Gjilan

1.

Nga TS 35/10 kV Gjilani IV do të ndërprehet:

LP 10kV Arbëria (kodi: 60063012) nga ora 10:30 deri 14:30

Vendet: konsumatorë pjesërisht në rrugët (Arben Ramadani, Hysen Tërpeza, Arbëri, Lidhja e Prizrenit dhe Velikincë te vishnjat).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri- punimi i lidhësve kabllovike dhe demontimi i shtyllës.

12.05.2023

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Gjilan

1.

Nga TS 110/35/10[kV] Vitia do të ndërprehet:

LP 10kV Gërmova (kodi: 61067003) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

LEXO EDHE:  Radoiçiq pranon se ka qenë në Banjskë më 24 shtator dhe se ka bërë të gjitha përgatitjet logjistike

Vendet: Gërmove, Gërmovë e Ulët, Sodovinë, Pompa Lindi, Mobilieria, Plastika, Remniku i ri, Goshicë Kulla dhe Vërban.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave.

Mitrovicë

1.

TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10kV Qirezi (kodi: 74000004) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Krushefc, Polac, Dashefcë, Baks, Qirez, Prellofcë, Krasaliq, Kozhicë, Krasmirofcë, Likoshan, Gradicë dhe Godancë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – kontrollimi – rregullimi i ndarëseve në trafoshtylla dhe ndarëseve linjor.

Pejë

1.

Nga TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Juniku (kodi: 53000007) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Lloqan, Dranoc, Sllup, Voksh, Polana, Poberxh, Prilep, Rastavic, Baballoq, LA Ramadani, Junik, Jasiq, Gjocaj.

Arsyeja: Mirëmbajtjeje preventive, ndërrim i shtyllave të tensionit të mesëm, bartje e rrjetit, shtrëngimi i përçuesve, ndërrim i konzollave dhe izolatorëve.

2.

TS 35/10kV Isniqi do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bletarija (Kodi: 53057004) nga ora 11:00 deri 14:00

Vendet: Bletaria, pushimorja e fëmijëve dhe fshati Hulaj.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, shtrëngimi i përçuesve kontrollim rrjeti.

3.

TS 35/10kV Isniqi do të ndërprehet:

Dalja 10 kV L.P Manastiri (kodi: 53057005) nga ora 11:00 deri 14:00

Vendet: Manastiri i Deçanit.

LEXO EDHE:  Kurti: Vuçiq e Radojiçiq si Millosheviqi e Arkani, deshën të nisnin luftë të dielën

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, shtrëngimi i përçuesve- kontrollim rrjetit.

4.

TS 35/10kV Peja II do të ndërprehet:

Dalja 10(kV) Maja e Zezë (kodi: 50051007) nga ora 11:00 deri 14:00

Vendet:. rrugët: 12 Qershori, Lekë Dukagjini (një pjesë), Maria Shllaku si dhe vendet Levoshë dhe Maja e Zezë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave të thyera, përforcimi i rrjetit.

Prizren

1.

TS 35/10 kV Dragash do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Restelica (kodi:30036002) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Glloboçicë, Krushevë, Kukjan, Lubovishtë, Mlikë, Orqushë, Restelicë, Vranishtë dhe Zlipotok.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave të dëmtuara, shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve.

2.

TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Mushtishti (kodi: 32000002) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Sopija I, Sopija II, Dubrava, Mushtishti, Savrova, Bukoshi, Vraniqi dhe Baqevci.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion i daljes 10kV (shtrëngimi i përçuesve, ndërrim i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar).

Ferizaj

1.

Nga NS 35/10 kV Badovc do të ndërprehet:

Dalja 10kV Janjeva ( kodi:10014011) nga ora 09:30 deri 14:30

Vendet: Janjevë, Shashkovci, Akllapi, Tërbuvc, Gushtericë e Epërme – Shushicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave te thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve, riparim i shtyllës.

LEXO EDHE:  E dhimbshme: Shkoi në mal për të marrë dru, 71-vjeçari nga familja Zekaj në Pejë vdes pasi preu këmbën me sharrë

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10kV Drenasi do të ndërprehet:

Dalja 10kV Trasing (kodi: 16100010) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Trasingu, Gurëthyesi Lladrovci, Korretica e Epërme (një pjesë) dhe Agani,Naim Qorri “Merkur”, EU-BETON SH.P.K Përparim Thaqi, Petrol Oti,Burim Godeni, Scan Color-Jysk, Agjencia e Ushqimit dhe Veterenarisë, Avni Berani, Arbotec,N.T.P Lumi, Sh.P.K Kofra,Sh.P.K Doro-Fix, Sh.P.K Vatani, Ruzhdi Thaqi dhe YLLI MINERAL SH.P.K-Edmond Shala.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

Nga TS 35/10 kV Parku i Biznesit do të ndërprehet:

LP 10kV J06 – Parku II (kodi: 16023002) nga ora 10:30 deri në ora 11:30

Vendet: konsumatorë komercial në parkun e biznesit (fshati Korroticë e Naltë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, testimi i ndërprerësit.

3.

Nga TS 35/10 kV Parku i Biznesit do të ndërprehet:

Dalja 10kV J04 – Komoran (kodi: 16023007) nga ora 11:30 deri në ora 12:30

Vendet: fshatrat – Zabel i Epërm, një pjesë e Komoranit (konsumatorët afër Restorant Centrum), Mulliri, konsumatorët te Xhamia, fshati Kishnarekë dhe Sharri 2.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, testimi i ndërprerësit.