Lajme

Çfarë do të thotë fjala Fitër?

Fitër Bajrami është festa e cila bëhet pas mbarimit të muajit të Ramazanit.

Por çfarë do të thotë fjala Fitër?

Hoxha Sabri Bajgora i ftuar në emsionin DIREKT në ATV ka treguar domethënien e kësaj fjale.

“Kur njeriu përkushtohet dhe ka besim të fortë në Zotin dhe ka një vetëkontroll ndaj gjithçkaje atëherë sigurisht që suksesi nuk do të mungojë, andaj për këtë arsye besimtarët me plotë të drejtë i gëzohen kësaj dite, ditës së Fitër Bajramit që në gjuhën arabe fjala Fitër do të thotë kur njeriu kthehet në natyrshmëri, pra fjala Fitër është natyshmëri, meqenëse 1 muaj kemi pas një ritëm tjetër të jetës me agjërime me namaz dhe falje tash i kthehemi normalitetit”/ATV