Lajme

Blerim Latifi ka dy fjalë për xhaminë që po ndërtohet në Prishtinë

Filozofi Blerim Latifi, përmes një shkrimi në llogarinë e tij në Facebook, ka komentuar xhaminë që do të fillojë të ndërtohet në qendër të Prishtinës.

Latifi përshkroi letërnjoftimin e xhamisë së re në Prishtinë.

Ai tha se arkitektura është osmane, mesazhi politik është neo-osman, kurse financues dhe pronar ideologjik është presidenti i Turqisë, Rexhep Tajip Erdogan.

Latifi nuk ka lënë pa ‘goditur’ as Bashkësinë Islame të Kosovës, duke thënë se kjo e fundit është administratori i këtij projetkti.

Më poshtë gjeni shkrimin e plotë të Latifit:

Letërnjoftimi i xhamisë së re në Prishtinë

Arkitektura: osmane!
Mesazhi politik: neo-osman!
Financuesi: Erdogani!
Pronari ideologjik: Erdogani!
Administrator: BIK!